onsdag 7 oktober 2009

Diagnostik - blodprov

Den moderna läkaren har till sin hjälp ett antal metoder för att söka svar på orsaken till patientens besvär.
Det mest klassiska är nog blodprovet. Läkaren tappar patienten på allt blod som sedan genomgår ett antal analyser. En del av blodet silas genom filter med aktivt kol och blandas inte sällan med rök. Sedan centrifugeras blodet och slutligen kommer blodet ut i ett provrör. Läkaren inspekterar blodet med vant öga och ofta kan en yngre kollega vara till hjälp. Här har läkaren fyra diagnoser att välja mellan; starr, korsbett, rabies eller fraktur.

En stor del av blodet går till sjukhusrestaurangen där de lagar god palt av det. På lunchen serveras palten till personalen och läkarna bedömer i team blodets egenskaper.

1 kommentar:

  1. en upprörd gourmand8 oktober 2009 kl. 23:24

    dr koma! ni säger emot er själv. jag trodde att ni i dessa sammanhang ville framhålla cafeterian där man så gentilt serverar blodplättar, en delikatess för var mans mun? låt oss då inte bli bedragna av en så simpel rätt som palt! denna alltför överskattade rätt förtjänar sannerligen inte den uppmärksamhet ni ger den. ajö.

    SvaraRadera